Filter

Radio’s

Hoewel bijna iedereen wel op zijn telefoon een Playlist heeft staan met zijn favoriete liedjes, is het luisteren naar de radio ook nog steeds een populair gegeven. Gewoon zonder na te denken je radio aan hebben staan op je favoriete station terwijl je aan het werk bent of misschien wel bezig bent met je huishoudelijke klussen. Vooral als je met meerdere mensen in een ruimte bent is het handig om naar de radio te luisteren zonder dat je moet nadenken of iedereen elk liedje wel wilt horen.

Verschillende soorten radio’s

Naast het uiterlijk wat per radio verschilt zijn er ook nog andere verschillen te zien bij de keuze welke radio het uiteindelijk wordt. Het eerste is de manier van ontvangst. Dit kan gebeuren door een FM-signaal maar steeds vaker zie je dat DAB+ (eigenlijk het digitale FM) wordt gebruikt. Daarnaast is er ook verschil in de keuzes die je bij een radio hebt. Wil je alleen muziek luisteren via de radio of kies je ervoor om ook een CD te kunnen afspelen.

Radio voor buiten

Als je buiten aan het werk bent, is het prettig om gewoon wat muziek of een ander radioprogramma te kunnen luisteren. Dat is dus de reden dat wij speciaal hiervoor een radio in ons assortiment hebben die geschikt is om buiten neer te zetten. Die tegen een druppel water kan. Door de extra bescherming geeft het niet als deze omvalt.

Bluetooth

Als je het luisteren naar de radio even zat bent en behoefte hebt aan je eigen muziek dan zijn er radio’s die moeiteloos je playlist kunnen streamen. Een van de belangrijkste eigenschappen van deze radio’s is dat ze bluetooth hebben waardoor je ze kan verbinden met je telefoon. Een uitstekende manier om bijvoorbeeld het laatste uurtje van je werkdag die muziek te draaien waarmee je het net wat langer volhoudt.

Leuk feitje

Ondanks dat we steeds gemakkelijker kunnen kiezen voor onze eigen muziek is het nog steeds zo dat we gemiddeld ruim twee uur per dag naar de radio luisteren. Dan kan je beter een radio kopen die voldoet aan jouw wensen en ideeën. Want uiteindelijk blijft de radio toch het medium wat het snelste en het gemakkelijkste de muziek en het nieuws kan delen. En met de komst van DAB+ en het eenvoudiger doorgeven van podcast zal het gebruik van de radio echt niet afnemen.